October 19, 2019 Вести No Comments

На недавно завршеном 52. Међународном сајму „ЛОРИСТ”, одржаном на Новосадском сајму, своје место међу учесницима пронашло је око 500 излагача, како из земље, тако и из иностранства.

Како организатори наводе на овогодишњем салону, осим домаћина Србије и Мађарске која је представљена као званични партнер сајма, било је излагача из још 19 земаља: Белгије, Босне и Херцеговине, Бразила, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Ческе, Данске, Грузије, Италије, Марока, Нигерије, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Туниса и Уједињених Арапских Емирата.

Током трајања сајма приказан је изузетно богат програм, а присутним посетиоцима представљене су понуде из асортимана лова, риболова, туризма, спорта и екологије. На овој престижној интернационалној манифестацији прилику да се по први пут нађе међу учесницима и излагачима имало је и наше Еколошко удружење.

Представљајући свој досадашњи рад, из области екологије и заштите животне средине,&нбсп;<ем>Зелени Сад&нбсп;је посетиоцима сајма на свом штанду представио, већ добро познат програм&нбсп;<ем>Вертикалне Баште, али и нешто потпуно ново, као што је пројекат ̶&нбсп;<ем>Ецо Талк, чија се реализација очекује у току наредног месеца.

Овог пута нису били ускраћени ни најмлађи посетиоци сајма за које је наше удружење припремило посебан забавни програм. Осим стручних трибина и едукативних радионица о активном спровођењу отпадног материјала, најмлађима је представљена и Еко бојанка 1, 2 и 3, где су деца била у могућности да уплове у креативну авантуру са нашим легендарним јунацима Емом и Бокијем.

 

Written by Zeleni Sad