19 октобра, 2019 Vesti Нема коментара

Na nedavno završenom 52. Međunarodnom sajmu „LORIST”, održanom na Novosadskom sajmu, svoje mesto među učesnicima pronašlo je oko 500 izlagača, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Kako organizatori navode na ovogodišnjem salonu, osim domaćina Srbije i Mađarske koja je predstavljena kao zvanični partner sajma, bilo je izlagača iz još 19 zemalja: Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Česke, Danske, Gruzije, Italije, Maroka, Nigerije, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Tunisa i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom trajanja sajma prikazan je izuzetno bogat program, a prisutnim posetiocima predstavljene su ponude iz asortimana lova, ribolova, turizma, sporta i ekologije. Na ovoj prestižnoj internacionalnoj manifestaciji priliku da se po prvi put nađe među učesnicima i izlagačima imalo je i naše Ekološko udruženje.

Predstavljajući svoj dosadašnji rad, iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, Zeleni Sad je posetiocima sajma na svom štandu predstavio, već dobro poznat program Vertikalne Bašte, ali i nešto potpuno novo, kao što je projekat ̶ Eco Talk, čija se realizacija očekuje u toku narednog meseca.

Ovog puta nisu bili uskraćeni ni najmlađi posetioci sajma za koje je naše udruženje pripremilo poseban zabavni program. Osim stručnih tribina i edukativnih radionica o aktivnom sprovođenju otpadnog materijala, najmlađima je predstavljena i Eko bojanka 1, 2 i 3, gde su deca bila u mogućnosti da uplove u kreativnu avanturu sa našim legendarnim junacima Emom i Bokijem.

Na kraju treba napomenuti da je ovogodišnji „LORIST“ za naše udruženje protekao veoma uspešno, ostvareni su kontakti, dogovorene saradnje za naredni period, što zapravo svima nama daje snažan vetar u leđa i dodatni podstrek da se dogodine ponovo pojavimo među izlagačima sajma. Poseban motiv da radimo i napredujemo u svojoj oblasti iskazuje podatak da je sajam iza sebe ostavio više od 35.000 posetilaca, odnosno 15 odsto više posetilaca u odnosu na prošlu godinu, što svakako pokazuje izvestan kvalitet kada su sajmovi ovakvog tipa u pitanju.

 

Autor - Zeleni Sad