Зелени Сад - Еколошко удружење
+381 63 566 763
office@zelenisad.com

Вести

Почетна » Вести

Семинар “Climate beyond individual action”

У октобру ове године, наша чланица Милица Велимировић присуствовала је семинару под називом “Climate beyond individual action” који је био одржан у граду Кагел у Немачкој у организацији SCI (Service Civil International, Deutscher Zweig e. V.). NНа семинару су учесници могли да науче више о активизму и то посебно у области заштите животне средине. 
(more…)

Read more

Нови Сад, 25.11.2019, 17h

Ректорат Универзитета у Новом Саду

Еколошко удружење Зелени Сад основано 19.08.2013. године у Новом Саду, чији је циљ залагање за заштиту , екологију и побољшање квалитета животне средине, за концепт одрживог развоја, едукације младих у областима које би им користиле при будућем запошљавању, подизање свести о очувању природе, организовања активности на рехабилитацији угрожених подручја, као и јавно залагање за промену навика у погелду чувања природе, промоција здравог…

Read more

ЛОРИСТ 2019.

На недавно завршеном 52. Међународном сајму „ЛОРИСТ”, одржаном на Новосадском сајму, своје место међу учесницима пронашло је око 500 излагача, како из земље, тако и из иностранства.

Како организатори наводе на овогодишњем салону, осим домаћина Србије и Мађарске која је представљена као званични партнер сајма, било је излагача из још 19 земаља: Белгије, Босне и Херцеговине, Бразила, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Ческе, Данске, Грузије, Италије, Марока, Нигерије, Румуније, Русије, Северне…

Read more

Конкурс за нове чланове

Нећемо да питамо да ли сте креативани, жељни изазова, нових вештина и знања, знамо да јесте!
(more…)

Read more

ЕКО БОЈАНКА III

НОВА, ТРЕЋА ЕДИЦИЈА ЕКО БОЈАНКЕ ПОД НАЗИВОМ ”ПУТУЈМО КРОЗ ВРЕМЕ” ОД РЕЦИКЛИРАНОГ ПАПИРА ЈЕ СТИГЛА

Градска управа за заштиту животне средине је и ове године препознала значај Еко бојанке. Као и у претходне 2 едиције Еко бојанке, наши јунаци Ема и Боки путују, али овог пута кроз време и посећују диносаурусе. Уз чланове Удружења и другаре, ученици основних школа од 1.-4. разреда могу да виде како су диносауруси изгледали…

Read more

НАКОН ЗАВРШЕНОГ КОНКУРСА, ИЗАБРАНИ СУ СТУДЕНТИ КОЈИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ПРОЈЕКТУ “НОВОСАДСКА ОМЛАДИНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕКОЛОШКОГ ПРАВА”

(more…)

Read more

Пројекат Еко бојанка II

Пројекат Еко бојанка ИИ – биодиверзитет је другу годину заредом препознат и подржан од Градске управе за заштиту животне средине. За разлику од прошле године, где су се јунаци наше рециклиране бојанке бавили РЕЦИКЛАЖОМ, у овој едицији еко бојанке Ема и Боки истражују БИОДИВЕРЗИТЕТ, магичан свет различитости биљака и животиња. Еко бојанка је јединствен едукативан приказ биљних и животињских врста и њиховог распрострањења прилагођен за предшколски узраст. Овим пројектом…

Read more

Током састанка 06.07.2017. године, на коме су презентовани статус, проблеми и наредни кораци у изради преговарачке позиције за Поглавље 27, животна средина и климатске промене, на коме су присуствовали цланови насег удрузења дискутовано је о следећим темама:

(more…)

Read more

ЗЕЛЕНИ САД НА ДРУГОМ СТУДЕНТСКОМ САЈМУ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА
 

Чланови еколошког удружења ЗЕЛЕНИ САД, заједно са волонтерима су учествовали на Другом Студентском сајму стручног усавршавања одржаном 11.04.2017. године на Природно- математичкок факултету у Новом Саду.

(more…)

Read more

Конференцији о Агенди 2030

Координатор за међународну сарадњу Милош Стојановић присуствовао је конференцији о Агенди 2030 која је организована од стране Министарства омладине и спорта.
(more…)

Read more
Страница 1 од 2 12