Zeleni Sad - Ekološko udruženje
+381 63 566 763
office@zelenisad.com

Vesti

Početna » Vesti

Seminar “Climate beyond individual action”

U oktobru ove godine, naša članica Milica Velimirović prisustvovala je seminaru pod nazivom “Climate beyond individual action” koji je bio održan u gradu Kagel u Nemačkoj u organizaciji SCI (Service Civil International, Deutscher Zweig e. V.). Na seminaru su učesnici mogli da nauče više o aktivizmu i to posebno u oblasti zaštite životne sredine. 
(више…)

Read more

POZIV na prezentaciju projekta EKOLIVING i predavanje

Novi Sad, 25.11.2019, 17h

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu

Ekološko udruženje Zeleni Sad osnovano 19.08.2013. godine u Novom Sadu, čiji je cilj zalaganje za zaštitu , ekologiju i poboljšanje kvaliteta životne sredine, za koncept održivog razvoja, edukacije mladih u oblastima koje bi im koristile pri budućem zapošljavanju, podizanje svesti o očuvanju prirode, organizovanja aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, kao i javno zalaganje za promenu navika u pogeldu čuvanja prirode, promocija zdravog…

Read more

LORIST 2019.

Na nedavno završenom 52. Međunarodnom sajmu „LORIST”, održanom na Novosadskom sajmu, svoje mesto među učesnicima pronašlo je oko 500 izlagača, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Kako organizatori navode na ovogodišnjem salonu, osim domaćina Srbije i Mađarske koja je predstavljena kao zvanični partner sajma, bilo je izlagača iz još 19 zemalja: Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Česke, Danske, Gruzije, Italije, Maroka, Nigerije, Rumunije, Rusije, Severne…

Read more

Konkurs za nove članove

Nećemo da pitamo da li ste kreativani, željni izazova, novih veština i znanja, znamo da jeste!
(више…)

Read more

Eko bojanka III

NOVA, TREĆA EDICIJA EKO BOJANKE POD NAZIVOM ”PUTUJMO KROZ VREME” OD RECIKLIRANOG PAPIRA JE STIGLA!

Gradska uprava za zaštitu životne sredine je i ove godine prepoznala značaj Eko bojanke. Kao i u prethodne 2 edicije Eko bojanke, naši junaci Ema i Boki putuju, ali ovog puta kroz vreme i posećuju dinosauruse. Uz članove Udruženja i drugare, učenici osnovnih škola od 1.-4. razreda mogu da vide kako su dinosaurusi izgledali…

Read more

NAKON ZAVRŠENOG KONKURSA, IZABRANI SU STUDENTI KOJI ĆE UČESTVOVATI U PROJEKTU “NOVOSADSKA OMLADINA ZA UNAPREĐENJE EKOLOŠKOG PRAVA”

(више…)

Read more

Projekat Eko bojanka II

Projekat Eko bojanka II – biodiverzitet je drugu godinu zaredom prepoznat i podržan od Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Za razliku od prošle godine, gde su se junaci naše reciklirane bojanke bavili RECIKLAŽOM, u ovoj ediciji eko bojanke Ema i Boki istražuju BIODIVERZITET, magičan svet različitosti biljaka i životinja. Eko bojanka je jedinstven edukativan prikaz biljnih i životinjskih vrsta i njihovog rasprostranjenja prilagođen za predškolski uzrast. Ovim projektom…

Read more

Izrada pregovaračke pozicije za Poglavlje 27

Tokom sastanka 06.07.2017. godine, na kome su prezentovani status, problemi i naredni koraci u izradi pregovaračke pozicije za Poglavlje 27, životna sredina i klimatske promene, na kome su prisustvovali clanovi naseg udruzenja diskutovano je o sledećim temama:

(више…)

Read more

Studentski sajam stručnog usavršavanja

ZELENI SAD NA DRUGOM STUDENTSKOM SAJMU STRUČNOG USAVRŠAVANJA
 

Članovi ekološkog udruženja ZELENI SAD, zajedno sa volonterima su učestvovali na Drugom Studentskom sajmu stručnog usavršavanja održanom 11.04.2017. godine na Prirodno- matematičkok fakultetu u Novom Sadu.
(више…)

Read more

Konferenciji o Agendi 2030

Koordinator za međunarodnu saradnju Miloš Stojanović prisustvovao je konferenciji o Agendi 2030 koja je organizovana od strane Ministarstva omladine i sporta.
(више…)

Read more
Stranica 1 od 2 12